14.03.2024

Zeki GÜNBEY

1983 yılında Nevşehir İli Acıgöl İlçesine bağlı Tatlarin Kasabası’nda doğdu. İlkokulu burada tamamladı.1999’da Nevşehir  İmam - Hatip Lisesinden, 2006 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden, 2015 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

Görev hayatına 2001 yılında Nevşehir Gülşehir Gökçetoprak Köyünde İmam-Hatip olarak başladı. 2010-2015 yılları arasında Kayseri Melikgazi İlçesinde Müezzin-Kayyım olarak görev yaptı. 2015-2018 yılları arasında Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezinde kursiyer olarak eğitim gördü. 2018-2020 Yozgat İl Müftülüğünde Vaizlik yaptı. 2020 Yılı içerisinde Yozgat Yerköy İlçe Müftülüğünde Şube Müdürü olarak görev yaptı. 08.12.2020 itibariyle Felahiye İlçe Müftüsü olarak atandı ve üç ay sonra Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu eğitim görevlisi sınavında da başarılı olarak Yozgat Şehit İbrahim Yılmaz Eğitim Merkezi’nde Eğitim Görevlisi olarak yaklaşık bir buçuk yıl görev yaptıktan sonra 08.07.2022 tarihinden itibaren Yozgat Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi Müdürü olarak atandı. Vekalet dahil iki yıla yakın sürdürdüğü müdürlük vazifesinden sonra 31.01.2024 tarihi itibariyle Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Eğitim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalında İslam Hukuku alanında "İslam Hukukunda Nikahı Sonlandıran Haller (Hanefi-Şafii Mezhebi Özelinde)" konulu yüksek lisansını tamamladı. Halen aynı alanda doktora çalışmalarına tez aşamasında devam etmektedir. Evli ve dört çocuk babası olup, Arapça bilmektedir.