14.03.2024

Dr. Aydın KESKİN

1970 yılında Ordu’nun Aybastı İlçesi Pelitözü Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyde bitirdikten sonra İstanbul Nuruosmaniye Kur’an Kursu’nda hafızlık yaptı. Küçükköy İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Marmara Bölgesi İHL’ler arası hafızlık yarışmasında üçüncü oldu. Yedi yıl her sene Ramazan ayında İstanbul’un değişik camilerinde mukabele okudu. Sonra Mısır el-Ezher Üniversitesi Şeria İslamiye Fakültesini bitirdi. Askerliğini Jandarma Genel Komutanlığı’nda Arapça Mütercim Yedek Subay olarak yaptı.

2003 yılında Diyanet’te imam olarak göreve başladı. İmamlar arası hafızlık yarışmalarında iki kere Kayseri birinciliği, bir kere bölge üçüncülüğü ve bir kere de bölge ikinciliği vardır. Daha sonra Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde altıncı dönem birincisi olarak mezun oldu. Bir müddet, görevlendirmeyle vaizlik yaptıktan sonra, eğitim görevliliği sınavını kazanarak aynı merkezde 2012 yılında Fıkıh alanında Eğitim Görevlisi olarak göreve başladı.

Kayseri Erü İlahiyat Fakültesi'nde "Kur'ân-ı Kerim'de Kuvvet Kavramı" isimli yüksek lisansını tamamladıktan sonra,"Klasik Dönem Fıkhî Tefsirlerde Kadın ve Aile" konulu tezini savunarak 25.07.2022 tarihi itibariyle doktor oldu. 2022 Yılından itibaren dört dönem Kayseri Üniversitesi Develi İslamî İlimler Fakültesi'nde Sarf-Nahiv, Arap Dili ve Belağatı, Arapça Yazılı Anlatım ve Arapça Sözlü Anlatım alanlarında dersler verdi. 2012 yılından itibaren Gülük Camiinde  hatimle teravih namazları kıldırdı. Arapça, İngilizce ve Rusça dillerini bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.