13.10.2021

DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİMİZDE TASHÎH-Î HURÛF VE HÜSN-İ TİLAVET KURSU DÜZENLENDİ

Kur'an Kursu ve Cami hizmetlerini yürüten personelin talim, tecvit, tashih-i hurûf ve mehâric-i hurûfla ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun bir şekilde okumalarını sağlamak amacıyla Başkanlığımızca, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde, Hafızlık Kurslarında Görev Yapan Kur'an Kursu Öğreticilerine Yönelik 4 ay süreli Tashih-i Hurûf Kursu ; İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik 6 ay süreli Hüsn-i Tilavet Kursu düzenlendi.

Bu kapsamda Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Tashih-i Hurûf ve Hüsn-i Tilavet Kursu açış programı gerçekleştirildi. Program İstiklal Marşı, Saygı Duruşu ve Erciyes Üniversitesi Emekli Öğretim üyelerinden Prof. Dr. M. Kemal Atik Hocanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Sayın Necmettin Nursaçan, Erciyes Üniversitesi Emekli Öğretim üyelerinden Sayın Prof. Dr. M.Kemal Atik, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Sayın Dr. Abdulkadir Kabdan,  Kayseri İl Müftü Vekili Sayın Mehmet İzci, ilçe müftüleri, İhtisas merkezi Eğitim görevlileri ve Tashih-i Hurûf ve Hüsn-i Tilavet Kursu kursiyerleri katıldı.