08.11.2018

2018-2019 XI. Dönem Tashih-i Huruf Hizmetiçi Kursu Başladı

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’nde 2018-2019 XI. Dönem Tashih-i Huruf Kursu, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve kursiyerlerden Kadir DUMAN‘ in Kuran-ı kerim tilavetiyle başladı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. ABDULKADİR KABDAN kursiyerlere hitabında şu hususlardan bahsetti:

Diyanet İşleri Başkanlığı din hizmetlerini en etkin, en verimli bir şekilde yürütmek için istihdam ettiği personelini; bunların başında gelen imam hatip, vaiz, müftü olmak üzere onları zaman zaman hizmet içi eğitime tabi tutmaktadır. Müftü, vaizlerin hizmet içi eğitimi ihtisas eğitimidir. İmamların, müezzin kayyumların, kuran kursu öğreticilerinin ise göreve başlarken göreve hazırlık kursları, Tashih-i Huruh kursları olarak değerlendirilebilir.

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü olarak ihtisas eğitimi yapan bir kurumuz. Bu eğitime de sadece yurt içinden gelen kursiyerleri değil; yurt dışından, gönül coğrafyamızdan gelen Kazakistan, Kırgızistan, Afganistan, Azerbaycan, Kosova olmak üzere dünyanın değişik coğrafyalarından gelen kursiyerleri ihtisas eğitimine tabi tutuyoruz.

Bir taraftan devletimizin, Diyanet İşleri Başkanlığımızın sunduğu imkânlar doğrultusunda bölgemizde görev yapan imam hatip, müezzin kayyum, kuran kursu öğreticileri de istifade etsin düşüncesiyle imkânlarımızı sonuna kadar zorlayarak Tashih-i Huruf eğitimini de yürütüyoruz.

Değerli arkadaşlar! Bugün iyi olmak yetmiyor, diplomalı olmak da bir anlam ifade etmiyor. En iyi olmak gerekiyor. Peygamberimize gelen ilk emir “oku” emridir. İlk önce kendimizi yetiştirerek kendimiz aydınlanacak, daha sonra etrafımızdakileri aydınlatacağız. Bunun yolu da okumaktan geçiyor. İhtisas merkezimizde zengin bir kütüphanemiz ve İlmi yönden zengin hocalarımız var. Bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum.