02.04.2018

10. DÖNEM TASHİH-İ HURUF MEZUNİYET TÖRENİ

KAYSERİ DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZDE, 6 AY SÜREN TASHİH-İ HURUF EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN 40 DİN GÖREVLİSİ İÇİN MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde düzenlenen 2017-2018 yılı 10. Dönem Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Kursu Mezuniyet törenine, Kayseri Valisi Sayın Süleyman Kamçı, Vali Yardımcısı Sayın Ali Uslanmaz, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Dr Abdülkadir Kabdan, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Prof.Dr Kemal Atik, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Hacılar İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, Bünyan İlçe Müftüsü Mahmut Taşyapan, Dini Yüksek Merkezi İhtisas Kursiyerleri, Aşere Kursiyerleri Ve Mezun olan Tashih-İ Huruf Kursiyerleri ve davetliler katıldı.

Törene şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Yozgat İli Bilal Şahin Camii Müezzin-Kayyımı Mevlüt Bolat tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan konuşmalarında: “Tashih-i Huruf, Kur’an-ı Kerim’i tecvidine uygun bir şekilde okumak demektir. 10. Dönem Tashih-i Huruf kursuna katılan bütün görevlilerimiz, büyük bir gayretle 6 ay gibi bir sürede, gece gündüz kendilerini vermek suretiyle eğitimlerini tamamladılar. Bundan sonraki görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını ümit ediyorum. Bu arkadaşlarımızın yetişmesinde emeği geçen bütün hocalarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Kursiyerleri adına söz alan Tashih-İ Huruf Kursiyerlerinden Necmettin Telli ise konuşmasında: "Camii içi hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesinde Kuran-I Kerim Tilaveti, İmamlık Müezzinlik Becerisi, Vaaz, Hutbe Hazırlama Ve Sunma görevlerini en iyi şekilde yapabilmek için alanın uzmanı olan hocalarımızdan bu dersleri aldık. Hiçbir hocamız bizlerden emeğini esirgemedi huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyoruz", dedi.

Kayseri il müftüsü Doç. Dr Şahin Güven de konuşmasında ise: Bu tür programların her birisinde bir alt yapı ve organizasyon çalışması vardır. 10. Dönem Tashih-i Huruf kursuna katılan bütün görevlilerimize eğitim veren hocalarıma ve başta Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan Bey’e teşekkür ediyorum.”  dedi.

Kayseri Valisi Sayın Süleyman Kamçı ise yaptığı konuşmada; Adana, Niğde, Nevşehir, Yozgat ve Sivas illerinde görev yapan ve sınavla bu kursa katılan 40 din görevlisinin mezun olmaya hak kazandığını ifade ederek, mezun olan din görevlilerini tebrik etti.

Vali Sayın Süleyman Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim medeniyetimizin temelinde çok önemli bir yeri olan Kur’an, hem dünya hayatımıza yön vermekte hem de Rabbimize teslimiyetimiz için bizlere yol göstermektedir. Kurduğumuz muhteşem medeniyetlerden, insanlığa sunduğumuz değerlere kadar birçok özelliğimizin özünde hiç şüphesiz Kur’an vardır. Kur’an ile şekillenen zihniyetimiz tarihte hep güzel şeyler bırakmıştır. Millet olarak Kur’an’a hizmet ideali ile bugün de tüm insanlık için güzel şeyler yapmanın gayret ve çabası içerisindeyiz. Verilen eğitimler ve düzenlenen kursların da bu kapsamda oldukça önemli ve faydalı olacağı kanaatindeyim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından 10. Dönem Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Kursundan mezun olan din görevlileri tarafından kuran-I kerim ve ilahi dinletisi gerçekleştirildi.

10. Dönem Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Kursundan mezun olan din görevlilerine mezuniyet belgeleri ve Dini Yüksek İhtisas Merkezimizde İhtisas Eğitimi için yurt dışından gelen misafir kursiyerlere Türkçe öğrenim belgeleri verildi.