02.01.2017

.

KAYSERİ DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ MİSAFİR ÖĞRENCİLERİNDEN KAZAKİSTANIN BAĞIMSIZLIK YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde eğitim gören Kazakistan uyruklu öğrencilerin Kazakistan’ın bağımsızlığını ilanının 25. Yılı münasebetiyle düzenledikleri programa Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir KABDAN Kayseri İl Müftü Yardımcısı Mahmut TAŞYAPAN Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi İhtisas hocaları, öğrencileri ve davetliler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İhtisas merkezi hocalarımızdan Mehmet Köse’nin vatamız ve şehitlerimiz ettiği dua herkesi duygulandırdı. Daha sonra kürsüye gelen İl Müftü Yardımcısı Mahmut TAŞYAPAN yaptığı konuşmada “Rabbimiz Kuran-ı Kerimde Allah’a davet eden ve salih amel yapan ve: “Muhakkak ki ben teslim olanlardanım.” diyenden daha güzel sözlü kim vardır? Buyuruyor. İşte bu ufkun bu hedefin sahibi olarak yurtlarını terk edip dünyanın 4 bir tarafından gelerek din adına vatan adına millet adına eğitim alan ve bu hizmetlerini yurtlarına ulaştıracak olan kardeşlerimi kutluyorum. “ dedi.

Daha sonra tebrik konuşmalarını yapmak üzere Kürsüye çıkan  Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir KABDAN ise  “ Bayrağımız ve istiklalimiz varsa bunu şehitlerimize borçluyuz biz bu programı geçtiğimiz hafta planlamıştık fakat din düşmanları bayrak düşmanları bu düşmanlıklarını bu sefer Kayseri’mizde hemen yanı başımızda Erciyes Üniversitesi’nde göstererek 14 tane yavrumuzu şehit ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi evet biz bu bedeli ödeyeceğiz ama ne içimizdeki hainler nede dışardaki düşmanlarımız şunu unutmasın ki bu vatanı bölemeyecek, ezanlarımızı dindiremeyecek ve bayrağımızı indiremeyecekler.” dedi Konuşmasını temenni cümleleri ile devam ettiren Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir KABDAN yabancı öğrencilerden Diyanet İşleri Başkanlığımız başlatmış olduğu bu ilim serüvenini   buradaki sistemin aynısı ile kendi memleketlerinize de götürmelerini istedi.

Özbek pilavı ve yöresel yiyeceklerin sunumu ile son bulan programda yabancı uyruklu öğrenciler ihtisas hocalarına yöresel kıyafetlerinden bir takım hediyeler verdiler.