17.11.2016

4 Ay Süreli 4/B Sözleşmeli Personel Eğitimleri Başladı

4B Sözleşmeli İmam-Hatiplerin 4 ay süre ile alacakları Hazırlayıcı Eğitim başladı.

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans salonunda düzenlenen açılış programına Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan Kayseri İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Manevi Destek Uzmanı Yavuz Selim İLGİN katıldı.

Sözleşmeli İmam Hatiplere selamlama konuşması yapan Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven “Yeni göreviniz hayırlı mübarek olsun. Ülkemizin 4 bir tarafında imamlık gibi kutsal, ulvi ve yüce bir görevi yapmak üzere tercihte bulundunuz. Binlerce müracaat eden kişi arasından önce yazılı sonra sözlü sınavlardan geçtiniz ve sizler bu görevleri yapmaya layık olduğunuz düşüncesi hasıl oldu ve bu şekilde görevlendirildiniz. Ancak her işin bir acemiliği, tecrübesizliği vardır. İşte bu sebeple 4 ay boyunca burada eğitim merkezimizde hem bilgilerinizi tazeleyeceksiniz, hem yeni bilgiler öğreneceksiniz, hem de kendinizi yetiştirme imkânı bulacaksınız. Önemli bir görevde olduğunuzun farkında olun. Kendinizi küçük görmeyin ve kendinizi iyi yetiştirin” dedi.

Daha sonra Manevi Destek Uzmanı Yavuz İlgin Kuran’ın dili Arapçanın din görevlileri tarafından çok iyi bilinmesini gerektiğini vurgulayarak bu eğitim döneminin bir fırsat olarak bilinmesi ve en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kayseri İl Müftülüğü İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan ise” Rabbimizin bizlere lütfettiği bu ulvi görevi hakkıyla ifa edebilmek için hedefimiz ve gayemiz olmalı ve doğrultu çalışmamız gerekmektedir. Bu gün Beslememizi çektik Kuran’ın ilk suresi olan Fatiha’ın ilk ayeti hamd alemlerin rabbi olan Allah’adır dedik. İnşallah en güzel şekilde istifade ederiz.” Dedi.

Son olarak konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir KABDAN “Öncelikle Camiamız Diyanet İşleri Başkanlığımıza hoş geldiniz Kuranı Kerimde “Allah’a çağıran salih amel işleyen ve kuşkusuz ben Müslümanlardanım diyenden daha güzel sözlü kim olabilir” buyruluyor. Kim bu davet eden? Sizlersiniz. Hem ezanla hem tebliğle bu daveti gerçekleştiriyorsunuz. Hayatımız davetle başlayacak ibadetlerle devam edecek ve son olarak Müslüman kimliğimizi ortaya koyacağız. Atâullah İskenderînin bir sözü var “İnsan Allah katındaki değerini merak ediyorsa hangi alanda istihdam edildiyse ona baksın” onun için kendinizin farkında olun bu eğitim sürecini en güzel şekilde değerlendirin.” dedi.